Veelgestelde vragen seksuele gezondheid
Vertalen
Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.
Heb je als professional vragen over seksuele gezondheid? Bekijk hieronder de meest veelgestelde vragen.
Kunnen jullie ondersteunen bij partnerwaarschuwing?
In het kader van de WGBO (Wet geneeskundige behandelovereenkomst) hebben wij toestemming van cliënten nodig om de ondersteuning voor partnerwaarschuwing te kunnen bieden. U kunt de schriftelijke toestemming naar ons faxen op 010 - 433 92 37.
Wist u dat huisartsen gebruik maken van de website partnerwaarschuwing.nl? Hiermee kan een patiënt zijn sekspartners anoniem waarschuwen. Kijk voor meer informatie op www.partnerwaarschuwing.nl.
Kan de GGD ondersteunen bij hiv-onrust binnen zorginstellingen of organisaties?
Is er binnen uw zorg- of onderwijsinstelling onrust over hiv, bijvoorbeeld omdat een cliënt of leerling hiv heeft? Dan kan de GGD u ondersteunen in het wegnemen van de onrust. Een medewerker van het Centrum Seksuele Gezondheid kan voorlichting komen geven over hiv en aids en vragen van betrokkenen beantwoorden. Huisartsen in de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen contact met ons opnemen via 010 - 443 80 21 (ma-vrij: 8.30 -12.15 uur)
Kan de GGD mij helpen bij het opzetten van een soa-spreekuur binnen mijn huisartsenpraktijk?
Het landelijk netwerk NVDA-Expertgroep Seks-Soa kan u hierbij op weg helpen.
Ik wil meer informatie over het bespreekbaar maken van soa en seksualiteit in mijn huisartsenpraktijk. Kan de GGD helpen?
Voor ondersteuning verwijzen wij naar sekshagnhg.org.
Ik ben docent, een leerling denkt dat ze zwanger is. Waar kan ze terecht voor een zwangerschapstest en meer informatie?
De leerling kan een afspraak maken bij het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD of bij de huisarts. Meer informatie over soa's kan de leerling vinden op sense.info.
Ik ben docent, een leerling denkt dat hij/zij een soa heeft. Waar kan ik de leerling naar toe verwijzen?
De leerling kan een afspraak maken bij het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD of bij de huisarts. Meer informatie over soa's kan de leerling vinden op sense.info.