Psychosociale zorg na een abortus
Vertalen
Gebruik Google om deze website te vertalen. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vertaling.
Een abortus is voor veel vrouwen en hun eventuele partner een ingrijpende ervaring. Ook als je zeker weet dat je de juiste beslissing hebt gemaakt kan het lastig zijn. Gevoelens van verlies, verdriet, boosheid, schuldgevoel of opluchting na een abortus zijn normaal. De omstandigheden waarin je je besluit hebt genomen kunnen van invloed zijn op de abortusverwerking. Voor de verwerking is het belangrijk om hierover te praten met anderen. Dit geldt niet alleen voor vrouwen. Ook voor mannen kan het verwerken van de abortus moeilijk zijn.
Wij kunnen je helpen
Blijf je last houden van gevoelens of gedachtes die je belemmeren in je dagelijkse functioneren? Dan kunnen wij je helpen. Het doel van de psychosociale hulp is het verminderen van psychosociale klachten en het voorkomen van langdurige psychosociale klachten, die ernstiger van aard kunnen worden. Als een verwijzing naar een andere hulpverlener nodig of gewenst is, zorgen wij daarvoor.
Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek met een GGD-verpleegkundige? Maak dan een afspraak. Je hebt een gesprek met een speciaal daartoe opgeleide verpleegkundige. Een gesprek duurt ongeveer een uur. Het kan zijn dat je meerdere gespreken nodig hebt. Dat is geen probleem.
Je kunt hiervoor mailen naar: fiomkeuzehulpmo@rotterdam.nl of maak telefonisch een afspraak via telefoonnummer: 010- 4438021.
Landelijk Informatiepunt Onbedoelde Zwangerschappen
De GGD Rotterdam is aangesloten bij het landelijke netwerk keuzehulp bij onbedoelde zwangerschap. Dit netwerk zorgt er samen voor dat keuzehulp en psychosociale hulp na abortus voor iedereen, overal in Nederland snel en gratis beschikbaar is. De verpleegkundigen van de GGD Rotterdam hebben een speciale opleiding gevolgd tot keuzehulpverlener en staan geregistreerd in het beroepsregister keuzehulp en psychosociale hulp na abortus van Fiom.